Igen og igen høres det at e-mail er den markedsføringskanal med højest ROI. Problemet med det udsagn er, at det er baseret på at leads og subscribers er gratis. Hvis det var tilfældet, ville e-mail selvfølgelig være en helt utrolig markedsføringskanal. Men det ville de fleste andre betalte kanaler også, hvis de var gratis.

Første præmis for e-mail markedsføring, er at den er 100% baseret på at du kan skaffe subscribers via andre kanaler. Og omsætning der er skabt via e-mails bør i høj grad tilskrives andre interaktioner end sidste klik. Det er et i øvrigt et forrygende eksempel på, hvorfor last click modellen er så unøjagtig.

Nu må du ikke tro at jeg ikke er fan af e-mail marketing. Det er jeg. Især i kombination med automatisering og flows er det virkelig et fantastisk redskab. Det er i øvrigt et emne jeg regner med at komme meget mere ind på her på bloggen.

Til gengæld kan du nu, hvor du er helt bevidst om at e-mails er en betalt kanal, lave en meget spændende udregning, som kan bringe din forretning videre.

e-mail roi
Kender du værdien af en tilmeldt til dit nyhedsbrev?

Regn ud hvor meget værdi en nyhedsbrevstilmelding har i værdi. Du kan nørde ret meget med denne udregning. Forretnings størrelse, ambitionsniveau og din forkærlighed for tal, bestemmer hvor meget tid du vil bruge på dette.

Hvis du ikke gider nørde så meget, kan en let udregning være at tage omsætning fra dit nyhedsbrev det seneste år og dividere med antallet af abonnenter. Gang så dette tal med den tid, som du estimerer at folk er aktive på din e-mail liste.

Nu har du en ca. værdi af en tilmelding til din nyhedsbrev. Det betyder at du kan tildele værdi til de kilder der har givet dig tilmeldingerne, men hvad vigtigere er, er at du kan handle på de her tal. Du kan retfærdiggøre at bruge penge på at skaffe abonnenter. Du kan køre på med display, facebook, retargeting, mm.

Du kan også oppe din aggressivitet på dit website. Måske kan det rent faktisk betale sig at være så offensiv, at du ligefrem taber en lille smule på konverteringsraten, for til gengæld at skaffe rigtig mange flere abonnenter til dit nyhedsbrev.

Du kan i øvrigt også prøve at regne ud om et app-download eller en social følger har større værdi og om det i stedet er her, du skal fokusere dine kræfter.

Markedsføring via e-mails er altså ikke gratis. Er du bevist om det, er du allerede kommet stort skridt videre.